Ettevõtlusega alustamine on lihtne. Firma tegemine on väga lihtne. Kui on idee ja nägemus, lisaks natuke raha ja pealehakkamist, siis nullist alustamine on tänapäeval kõigile jõukohane. Kui enda äriidee ei ole esmatähtis, siis võib frantsiisi osta ja kellegi teise ärimudelit ellu viima hakata. Või natuke keerulisem tee – kui on rohkem raha, ambitsiooni ja kogemusi, siis võib kaaluda positsiooniga tegutseva ettevõtte ülevõtmist.

Hoopis teine teema on ettevõtet üles ehitada, majandada ja kasvatada. Ega muidu ei öelda, et kaupa toota oskavad väga paljud, aga seda toodetud kaupa kasumiga maha müüa väga vähesed. Veel keerulisem on ehitada üles väärtuslik ettevõte ja selle väärtust hoida.

Ekslikult arvatakse, et ettevõtluses on tähtsad äriidee, äriplaan ja kaup või teenus mida toodetakse. Tegelikult on need kõigest jäämäe veepealsed osad. Ettevõtte teevad väärtuslikuks unikaalsed varad, kasumi tootmise võimekus ja positsioon. Et neid eesmärke saavutada, on vaja oskust konstrueerida tarku ja kasulikke ärilahendusi.

Ettevõttes peavad töötama kõik osad käsikäes ja laitmatult. Alates rahastamisest ja lõpetades äriarendusega. Miks sama suurusega ja samas valdkonnas tegutsevad ettevõtted võivad väga erineva edukusega olla? Erinevused tulevadki ärilahendustest. Isegi mitte sellest, kas üks kasutab ärilahendusi ja teine mitte, vaid sellest, kuidas ja milliseid süsteeme luuakse.

Nutikad ärilahendused kombineeritud oskusliku juhtimise ja targa majandamisega on see mida on väga raske saavutada. Kuid see pole sugugi võimatu.