Ajakiri The Economist prognoosis 5 tendentsi, millele alanud aastal tähelepanu pöörata. Need ei olnud vaktsineerimine, kaugtöö levik või protektsionism vaid hoopis midagi muud. Administraator teeb kokkuvõtte The Economisti arvamusest:

  1. Eksam demokraatiale. Paljudes riikides on tulekul korralised või Covid-19 tõttu edasi lükatud valimised. Eriliselt on vaatluse all mitmed Aafrika riigid, kus juba aastaid on demokraatlikud protsessid visalt aga kindlalt pead tõstnud. 91 riigis maailmas on pandeemiapiirangute varjus piiratud meedia tegevust. Kas vaktsineerimine võimaldab inimestel vabamalt oma meelsust ja mõtteid avaldada või on hoopis regulatsioonid ja piirangud meie elu osaks saamas?
  2. Pöördepunkt elektriautode tootmisel ja kasutusevõtul. Maailmas 250 firmat juba toodavad elektriautosid ja 47 uut akude tootmise tehast on valmimas. Aga see on kõigest algus. Tesla edu on innustanud praktiliselt kõiki autotootjaid alustama oma elektriautode turule toomist. Kui alanud aastal hakkavad loodetavasti autode müüginumbrid pärast suurt seisuaastat uuesti kasvama, siis me näeme kasvu elektriautode turul kuid langust tavaautode osas.
  3. Maailm jõuab ühisele arusaamale, et kliimamuutused on meie kõigi asi. Kliimapoliitika on nüüd Hiinas ja USA-s muutunud, mis on andnud maailmale lootust, et 2021. aastal koonduvad kõik ühise kliimakokkuleppe täitmise vihmavarju alla.
  4. Hiina filmitööstus võtab Hollywoodilt üle maailma filmitootmise lipu. Kas tuleb uudisena, et Hiina filmiturg ja -tööstus on maailma suurim ja et see on nii olnud juba aastaid? Ajal kui Hollywoodi müügimahud langevad, on hiinlased pannud oma filmitoodangule järgmise käigu sisse. Nüüd on hiinlastel plaanis muuta oma filmitööstus globaalseks, et ka meile ja meie maitsele pakkuda oleks.
  5. Kas planeet Maa vajab kaitset kosmosest tulenevate ohtude eest? Asteroidid, kiirgus, tolm, on ohud, mis paistavad meile sõna otseses mõttes kosmilised. Esmakordselt on inimkond tehnoloogiliselt võimeline alustama võitlust enda planeedi turvalisuse eest ohtudele väljastpoolt. Suurriikide kosmoseprogrammid tegelevad aina rohkem kosmosest meie suunas tulevaga kui ise kauguste uurimisega.