Nüüd kus teine pensionisammas on vabatahtlikuks tehtud, on paljudel kiusatus sinna kogunenud raha välja võtta ja kuidagi, kelle jaoks kuidas, targemalt rakendada. Kuigi see ei ole inimeste esimene valik, siis need kes julgevad turvalisest riiklikust süsteemist väljuda ja riskida, võivad kaaluda selle rahaga enda äriomandi tugevdamist, kaasfinantseerida mõnd äriprojekti või hoopiski ise enda väikeettevõte teha. Teatavasti on ettevõtlusega alustamiseks kolm teed: teha ideepõhine uus firma, hakata frantsiisivõtjaks või osta kellegi teise toimiv ja töökorras ettevõte.
Kindlasti on igal teekonnal omad mured ja võlud. Ehk aitab esialgset otsustamist lihtsustada kui kõigepealt kaaluda järgnevat:

  1. Ideepõhisel alustamisel ei ole niiväga tähtis idee ise kuivõrd palju rohkem selle idee elluviimise oskus ja võimekus. Pahatihti on just äraleierdatud ideed paremad ärivõimalused kui ultraägedad tulevikunägemused.
  2. Kui valida millist frantsiisi osta, siis kõige tähtsam on selgeks teha kuidas ja kui palju frantsiisiandja frantsiisivõtjat toetab. See toetus võib seisneda väljaõppes või kauba tarnetes, aga võib ka olla rahaline või turunduslik.
  3. Tegutseva ettevõtte omandamisel on võtmetähtsusega osata objekti hinnata. Mida paremas seisus ettevõte on, seda kõrgemat hinda müüja küsib. Oluline aga on see, et tulevikus majandab seda ettevõtet ostja mitte müüja.