Paaril viimasel kuul on meediasse tekkinud arutelud, kas majanduslangus polegi kinnisvaraturgu jahutanud. Tundub, et vastupidi, hinnad ja aktiivsus kasvavad ning paistab, et turul on hoopis objektidest puudus, mitte rahast. Eesti Pank hoiatab kinnisvaraturu ülekuumenemise eest ja mitmed kinnisvarafirmade juhid tunnistavad, et piiratud tarbimisest tingitud kasvanud hoiused suunatakse kinnisvaraturule. Kui varsti vabaneb veel täiendavalt 1,3 miljardit teisest pensionisambast, siis analüütikute arvates liigub seegi kinnisvaraturule.

Administraatorit huvitab, kuidas konkureerivad omavahel võimalused investeerida kinnisvarasse või enda ettevõttesse. Me anname endale aru, et äri tehniliselt on kinnisvarasse vs oma ettevõttesse investeerimine väga erineva keerukusastmega, aga teoreetiliselt on need mõlemad võrdväärsed raha paigutamise võimalused. Paneme poolt ja vastu argumendid tabelisse ning võrdleme kas ja kui palju on emba-kumba investeeringu jaoks vaja panustada aega, raha ja teadmisi.