Äriomandi ehitamisel ja arendamisel on tavaliselt vaja läbida neli etappi ehk ronida trepist aste-aste kõrgemale. Iga aste on võrreldes eelnevaga ettevõtte väärtuse ja positsiooni seisukohast hulga kõrgemal. See trepp on selline:

Tegemisrõõm kannustab ettevõttega alustamisel või mõnda uude äriprojekti sisenemisel. Iga algus on teatavasti raske. Nii ka äris, ei tasu kohe alguses tulemust oodata. Kui aga liikumapanevat õhinapõhist tegutsemistahet pole, siis ei saa ka stardist minema.

Palgapäev on iga tööinimese jaoks tähtis päev. Eneseteostuse ja palgapäeva nimel ju tööd tehaksegi. Ettevõtlusega ei tegeleta palgapäeva pärast, kuid firma arendamise ja kasvatamise algstaadiumis tuleb ka rõõmu tunda kui on võimalik endale palka maksta.

Kasum on iga ettevõtja unistus ja eesmärk. Kui kasumisse jõutakse, siis saab tehtu üle rahuldust tunda ja ROI peale mõtlema hakata. Kuid see ei ole veel kõik.

Mida väärtuslikum on ettevõte, seda paremini on selle ettevõtte toimimise kõik komponendid välja arendatud. Mida paremini on väiksemgi detail paigas, seda kindlam tunne on tegutseda, endale palka maksta ja kasumit välja võtta. Aga väärtus pole finišijoon. Alati on võimalik veel paremini ning kui jäädakse sinna pidama, on võimalik ka trepist tagasi alla kukkuda.